Velikonoční sleva -20% na Adiel produkty při nákupu nad 799 Kč. Slevový kód: Velikonoce20

Camu camu

Antioxidant,Dýchací cesty,Imunita,Játra,Psychika,Zánětlivá onemocnění

Latinský název: Myrciaria dubia

Plod camu camu patří k nejvýznamnějšímu přírodnímu zdroji vitamínu C vůbec. K dalším důležitým látkám plodu patří vitamín B2 (riboflavin), vitamín B3 (niacin) bílkoviny, fosfor a flavonoidy, které hrají významnou roli, neboť jejich působení zlepšuje absorpci vitamínu C v lidském těle.

Camu camu a její účinky: 

  • Antioxidační účinky – působí protizánětlivě, působí proti stárnutí
  • Psychické napětí – odbourává stres, řeší nespavost, zvyšuje vitalitu
  • Detoxikace – pročišťuje organismus, vitamín C odstraňuje nečistoty z těla
  • Podpora soustředění – zlepšuje paměť, pomáhá rychleji vstřebat nové informace, zlepšuje koncentraci učení 
  • Nachlazení – chrání před infekcemi dýchacích cest, odstraňuje záněty průdušek a plic

Charakteristika:Camu camu je keř z peruánského a brazilského deštného pralesa, který dorůstá až do výšky 5 metrů. Stonek keře je kulatý a hnědě zabarvený, jeho listy jsou jasně zelené a lesklé. Plody keře mají tmavě fialovou až černou barvu, rostou ve shlukách, stejně jako třešně. Typickým znakem plodu je kyselost, čím více je kyselý, tím více obsahuje vitamínu C.

Původ: Pochází z Jižní Ameriky, zejména z amazonských deštných pralesů

Sbíraná část: plody

Upozornění: Při překročení doporučené denní dávky může způsobit střevní potíže