Olivovník evropský

Cholesterol,Játra,Hubnutí,Psychika,Metabolismus

Latinský název: Olea europaea

Olivovník evropský a jeho účinky:

  • Imunita – posiluje imunitní systém, zvyšuje energii, působí protizánětlivě na celý organismus
  • Kardiovaskulární systém – snižuje vysoký krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, pročišťuje cévy
  • Žaludek a střeva – podporuje správnou funkci střev, působí proti zácpě, zlepšuje trávení, tlumí nadýmání
  • Hubnutí – zrychluje funkci metabolismu, zahání pocit hladu, zvyšuje tvorbu žaludečních šťáv, dochází tak k rychlejšímu trávení

 Původ: Pochází z Asie, dnes se hojně vyskytuje po celém Středomoří

Charakteristika: Olivovník evropský vyrůstá v podobě keře nebo stromu, jeho výška dosahuje až 10 metrů. Má bohatě rozvětvenou koronu, jeho listy jsou tuhé, kopinaté, neopadavé a stříbrno zelené. Květy jsou drobné s bílou čtyřdílnou korunou. Plodem je oliva, je to dužnatá a válcovitá peckovice, která má černou nebo zelenou barvu.

Sbíraná část: Listy, plody